- Gikk ikke opp for meg før jeg gikk inn på scenen!

Alle som har besøkt Fana Skoleteaters forestilling ”1929 – Oppgjøret i Capo By” kan ikke ha unngått å legge merke til debutant Andrea Nordvik Brunner. I rollen som politidamen Hanne Jern viser Andrea et velutviklet komisk talent, og sammen med sin politimakker Bookman, i Lars Jacob Sjaastads skikkelse, står hun for noen av de morsomste øyeblikkene i musikalkomedien. I dette intervjuet røper hun at det kan være det ligger i genene…

Gratulerer med vellykket premiere og gode anmeldelser! Hvordan har forestillingsperioden gått så langt?
Takk for det! Hittil har forestillingene gått veldig bra. Vi har hatt noen feil i ny og ne, men alt i alt er vi alle veldig fornøyd. Hver forestilling blir bedre og bedre.

Du er med for første gang på Fana Skoleteater. Hvordan vil du beskrive den opplevelsen, fra audition, via øvinger og intensivuke og frem til premieren?
Jeg var veldig nervøs før audition. Det var en av mine første uker på Fana og jeg ikke visste hva jeg gikk til. Men vi hadde to meget kjekke dager på audition. Jeg ble svært overrasket og utrolig glad da jeg kom med. Siden september har vi hatt øving nærmest hver søndag. Jeg gledet meg like mye hver gang, ukens høydepunkt! I juleferien kom intensivuken alle snakket om. Det var utrolig gøy. Vi fikk et fantastisk godt forhold til hverandre og vi lærte å kjenne hverandre på godt og på vondt.
Vi hadde en uke med skole og øvinger før premieren, og den uken gikk uhyre sakte. Det ble veldig lite konsentrasjon i timene, og jeg satt for det meste og dagdrømte. Det gikk ikke opp for meg at det var premiere før åpningssangen kom på og vi gikk inn på scenen. Det var en helt syk følelse! Utrolig gøy!

Har du spilt teater tidligere?
Nei, jeg har bare drevet med sangopptreder tidligere, så teater var helt nytt for meg.

I årets forestilling leverer du et tett samspill med Lars Jacob Sjaastad, og de to politifolkene dere spiller samarbeider ikke alltid like godt. Hvordan har samarbeidet dere to imellom vært bak scenen?
Samarbeidet vårt er veldig bra, og vi har det veldig gøy sammen. Han er en av mine beste venner, og jeg kjenner han veldig godt og dermed er det lettere å ha god kjemi på scenen. Personlig syntes jeg instruktørene klarte å finne ett bra skuespiller par, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

Hvor godt kjente du Fana Skoleteater før du selv ble med? Hadde du sett mange forestillinger?
Jeg har bare sett to av oppsetningene, ”Krus” og ”Samaica”. Jeg har venner som har vært skuespillere i disse to opsetningene og jeg hadde hørt masse gøy om teateret. Pappa [Anders Nordvik, journ. anm.] var selv med i den første musikalkomedieoppsetningen på skoleteateret, ”Glease”, og han oppmuntret meg masse til å gå på audition.

Til slutt: Får vi se deg på skoleteaterets scene de kommende årene?
Jeg kommer definitivt til å gå på audition neste år, teateret har virkelig overgått forventningene mine og jeg har hatt det utrolig gøy. Men hvem vet? Det finnes mange flinke, og kanskje er jeg ikke den de leter etter til neste år!

Takk for intervjuet og lykke til videre!