1929 – Oppgjøret i Capo By

 Endelig er tittelen på sesongens Fana Skoleteater-forestilling offentliggjort, og det var ikke en dag for tidlig. Det er nemlig under en måned igjen til premiere på 1929 – Oppgjøret i Capo By, og den magiske intensivuken på Fana Gymnas nærmer seg med stormskritt.

 


Bak tittelen skjuler det seg som vanlig en musikalsk komedie, men med dramatiske rammer – børskrakket i USA i nettopp 1929, og de lovløse tidene som fulgte. I sentrum av begivenhetene står en bar som blir besøkt av folk med både gode og dårlige hensikter.

Instruktørene, som nylig lettet på sløret og presenterte både tittel og historien i grove trekk, forteller at produksjonen er ganske godt i rute, og at det har vært en inspirerende gjeng skuespillere å arbeide med. ”Skuespillerne er veldig flinke”, sier Tarje Otre overbevisende, men legger til at det har vært mer fravær enn de skulle ønske på øvingene. ”Derfor gleder vi oss over at årets intensivperiode blir relativt lang. De dagene kommer godt med”. Maren Kvinge og Pablo Tvedt nikker og er helt enige med sin medinstruktør. ”Vi vet at vi kommer i mål”, sier Pablo, ”men jammen er det mye som man skal ordne og ha oversikt over”. Pablo forteller at en av skuespillerne har måttet trekke seg i prosessen, men tror ikke det skal by på store problemer fremover. ”Nå gleder vi oss til intensivuken – og premieren”.

En annen ting som instruktørene gleder seg til, er forestillingen lørdag 15. januar, der tidligere medlemmer av skoleteateret er invitert spesielt for å markere at årets forestilling blir den 25. i rekken siden ”nyoppstarten” i 1986. ”Det blir utrolig spennende å spille en forestilling for bare tidligere teatermedlemmer”, slår Tarje fast.

Premieren på 1929 – Oppgjøret i Capo by finner sted på Fana Gymnas lørdag 8. januar, og forestillingen spilles hver kveld i to uker.