Overveldende mange talenter på Fana Gymnas!

Instruktør Maria Storebø Næss sparte ikke på lovordene da hun skulle fortelle om deltakerne på helgens audition på Fana Skoleteater. Omkring 40 håpefulle personer stilte opp til sang, danse- og teaterutfordringer i gymsalene på skolen, og Maria og hennes kolleger var minst like nervøse som auditiondeltakerne, røper hun her…

 

 

Vel overstått audition! Kan du beskrive auditionhelgen med tre ord?
Overveldende, intens, GØY!

Du var skuespiller på Fana Skoleteater tre år på rad. Hvordan var det å oppleve audition "fra andre siden" for første gang?
Det var veldig underlig, man har jo helt andre forventinger som observatør enn som deltaker. Jeg var veldig glad for å være sammen med Pablo [Tvedt], Maren [Kvinge] og Tarje [Otre Størksen] om det, for vi arbeider utrolig godt sammen.

Hvem var mest nervøse - dere eller deltakerne?

Helledussen, jeg visste ikke at man kunne ha audition-mareritt som instruktør, men jo da, det kan man! Så det er vel ingen hemmelighet at instruktørene var ganske nervøse i forkant. Det er fire år siden vi sist var involvert i FST og nå skulle vi stille oss opp i lederrollene og lage et godt arrangement for alle andre! Heldigvis var alt godt planlagt og når vi så det store oppmøtet visste vi at dette ville bli en drømmeaudition. Blant deltakerne kunne vi også merke en del nervøsitet, men de aller fleste kunne legge dette vekk så snart vi kom i gang.

Hvordan var oppmøtet, og hvordan var fordelingen gutter/jenter?
Oppmøtet var fabelaktig! 39 personer fullførte det hele, og kjønnsfordelingen var tilnærmet lik 50/50 så det var jo en stor glede i seg selv.

Fortell litt om hva auditiondeltakerne måtte gjennom i helgen.
Vi ville gjerne teste deltakernes allsidighet i både teaterkunst, samspill, engasjement, sang og dans. For å nevne noe, så prøvde vi ut deres evne til å samarbeide om, koordinere og fremføre sin egen teaterdans i mindre grupper. Utrolig flotte resultater, men jeg tror at ingen som deltok på audition 28.08. 2010 noensinne vil sette på ”Sexy Bitch” av David Guetta ft. Akon igjen.

Hva har dere sett etter når dere leter etter skuespillere til forestillingen?
Her er vi fortsatt litt hemmelighetsfulle… [listen over skuespillerne blir ikke presentert før om noen dager, journ. anm.] Vi har i hvert fall så mange talenter å velge mellom at vi velger direkte etter rollekarakterer.

Noen høydepunkter fra helgen?

Puuuh, det var mange, både lørdag og søndag. Kan blant annet nevne en utrolig samspilt og morsom fremføring av Anonyme Fuglekikkeres ærlige historier om hvor vanskelig det er for dem å tilpasse seg samfunnet. Men hele helgen var litt av en opplevelse - det er overveldende mange talentfulle mennesker på Fana Gymnas!

Til slutt: Kan du huske noen pinlige eller nervøse øyeblikk fra din første audition som ung, håpefull skuespiller på Fana Gymnas?
Heldigvis hjelper min naturlige forsvarmekanisme meg å glemme de fleste pinlige historier med meg selv i hovedrollen, særlig de auditionrelaterte. Jeg kan dog tydelig huske at Lisa Vaage og jeg sammenfattet en teori om at hva vi hadde på oss på audition var uhyre viktig. Etter nøye planlegging var vi ute og kjøpte joggeklær som skulle fremheve våre, vel, fordeler. Jeg blir litt flau når jeg tenker på det i hvert fall!

Takk for ærlige svar, og lykke til videre i arbeidet!