Saez: Stolt av teateret og klar for toppjobben

Kristoffer Saez har virkelig steget i gradene i løpet av sine år på Fana Skoleteater, og mannen som var teknikersjef i fjor er nå klar for den mest utfordrende oppgave av dem alle: Jobben som teatersjef.

 

 

 

 


Gratulerer med vervet som teatersjef! Hva var det som fikk det til å stille som kandidat?

Tusen takk for det! Jeg ble veldig motivert av instruktørene, k-styret og medlemmene fra forrige sesong, da mange uttrykte at de var storfornøyd med min innsats på teateret. Siden jeg allerede var med i rådet så følte jeg at det hadde vært spennende å bli teatersjef, og jeg fikk da også full støtte fra medlemmene [på årsmøtet, journ. anm.].

Hva betyr det å ha med seg Marcus, som også var økonomisjef i fjor?
Det å ha Marcus som økonomisjef i år også betyr mye for min del. Jeg kan ikke skryte nok av hans gode arbeid i fjor, som endte med et solid overskudd. Han politikk er så å si lik min egen og vi samarbeidet tett og veldig godt i fjor. Så det var aldri tvil om at jeg ville ha han med meg i år også.

Har du begynt å tenke på teatersesongen, eller blir det kun ferie i disse dager?
I disse dager har det gått litt i teater ja, vi har valgt stykke og hatt et møte med de nye manusforfatterne/instruktørene [se egen sak om Pablo Tvedt, journ. anm.]. Vi holder nå på med å sette sammen rådet. Vi har også begynt å se etter eventuelle sponsorer og tenke på hvordan vi skal markere at det er 25 års jubileum. Men ferie skal det også bli.

Hva var det dere likte ved synopsiset dere har plukket ut?
Synopsiset til Pablo Tvedt og Tarje Otre hadde en veldig klar oversikt over karakterene, stykket, musikk som skal brukes og selve sceneoppsetningen. Andre ting vi falt for var at det fulgte litt i den stilen teateret har utviklet seg de siste årene, både humormessig og måten stykket skal settes opp på. Instruktørene er klare for å gjøre en innsats for å få dette til å bli et skikkelig stykke.

Du har selv allerede masse erfaring ved skoleteateret, blant annet som teknikersjef. Er det noe du ønsker å utvikle / gjøre annerledes enn på de siste års produksjoner?
Jeg har mine visjoner om hvordan vi kan forbrede ting, men samtidig forsette med tradisjoner. Men nå er det veldig tidlig i perioden, så mer kommer, for å si det sånn…

Hva er dine beste minner fra Fana Skoleteater?
Det som jeg i dag er mitt beste minne er premieren på Krus. Det var den forestillingen der alt gikk som det skulle og jeg gikk rundt med en følelse av stolthet og lykke. Men jeg har mange minner jeg tar med meg fra teateret, deriblant fellesskapet som oppstår blant medlemmene osv. Jeg satser på at den kommende sesongen vil bli den sesongen som vil skape mine beste minner fra teateret.

Dette blir den 25. oppsetningen på rad siden Fana Skoleteater startet opp igjen i 1986. Betyr det noe spesielt for deg at du blir teatersjef i jubileumssesongen?
Det er selvfølgelig en stor ære å bli den teatersjefen som skal lede teateret i 25-års jubileet, det blir spesielt og spennende. Og det er veldig godt å tenke på at jeg har et godt styre med meg og sikkert mange andre medlemmer som kommer til å gjøre dette jubileet like minneverdig som da teateret ble gjenopptatt i 1986. Jeg har lyst å sette mitt preg på jubileet og sette spor i teaterets historie!

Lykke til med arbeidet!