Mafiaen slippes løs på Fana Skoleteater

Det nye teaterstyret ved Fana Skoleteater har valgt ut synopsiset som skal danne utgangspunkt for neste sesongs forestilling, og i skarp konkurranse med to andre kandidater var det Pablo Tvedt og Tarje Otres bidrag som ble plukket ut. Pablo, som sist ble sett på skoleteaterets scene under forestillingen ”Alle Veier Fører til Rom” i 2007 (sammen med blant annet Tarje), røper i intervjuet med fanaskoleteater.no at han har savnet skoleteateret og gleder seg til å komme tilbake. Men han vil ikke avsløre for mye om den forestående forestillingen...

Gratulerer med utvelgelsen av deres synopsis! Var du forberedt på dette?
Takk, det var deilig å få svaret vi håpet på! Men vi var ikke forberedt på det i det hele tatt. Selv om vi hadde tro på at vårt synopsis kunne hevde seg, så er jo vi helt ferske som manusforfattere og instruktører


Hvem skal være med på å sette det opp på skoleteateret?
Manuset skal vi to skrive i samarbeid med Grim Moberg [tidligere skuespiller og instruktør ved FST, journ. anm.]. Oppsetningen blir gjennomført med Tarje og meg, samt Maria Storebø Næss som instruktører, mens Maren Kvinge skal hjelpe til med sang og dans [alle tidligere skuespillere ved FST, journ. anm.].


Kan du, i korte trekk, si noe om hva vi får oppleve på scenen i januar?
Dere får oppleve et stykke satt til 1930- tallet, en tid hvor økonomien var svak og mafiaen herjet. Mer ønsker vi ikke å si, dere må rett og slett se stykket.

Ikke tittelen en gang?
Vi har hatt en arbeidstittel, men den kommer nok til å byttes ut. Så hva tittelen blir, får tiden vise…

Nå er det snart fire sesonger siden du selv sto på scenen på Famna Gymnas for siste gang. Har du savnet skoleteateret?
Ja, jeg lyger hvis jeg sier jeg ikke har savnet det. Tror alle instruktørene føler det samme. Det er jo en grunn til at vi vil ofre flerfoldige timer ved siden av studier, venner og kjæreste for å sette opp et stykke.


Hvilke forventninger har du til det å være instruktør?
Jeg tror det vil være en tøff oppgave, men også utrolig gøy og givende. Det er mye ansvar og enda mer som kan gå galt. Men jeg er veldig glad for at Tarje, Maria og Maren er med. De er svært dyktige og erfarne alle sammen.

Forestillingen dere lager blir den 25. siden Fana Skoleteater startet opp på nytt i 1986. Hva betyr det for dere å få lage forestillingen i jubileumsåret?
Jeg var helt ærlig ikke klar over at det var FSTs 25 års jubileum når vi startet med utarbeiding av synopsis. At vi får lage forestilling i jubileumsåret ser vi på som en utfordring og en inspirasjon til å gjøre ting så godt som mulig. Det er en selvfølge at stykket under et 25 årsjubileum må være bra, så det setter mer press på oss. Men ikke mer enn at vi kan takle det.

Hva er dine beste skoleteaterminner – som skuespiller og som publikummer?
Mitt beste teaterminne som publikummer var da jeg fikk se FST for første gang. Stykket het "Den Usynlige Katten". Det var virkelig en højdare. Jeg husker sangene spesielt godt og at jeg lo meg fillette av Kong Kløver. Og narren. Det var broren til Tarje som spilte. Man må elske en narr som sliter med depresjoner. Som skuespiller så er det så mange gode minner. En av dem er definitivt da jeg klippet håret mitt til rollen som Oscar Valentin. Frisør var Maria Storebø Næss og verktøyet var en kjøkkensaks og en bakebolle som ble plassert på hodet!

Takk for intervjuet og lykke til med arbeidet.