Krus ned med flagget til topps

Så har over 100 elever på Fana Gymnas fått fritiden sin tilbake, og skolens gymsaler har igjen blitt nettopp gymsaler. Lørdag 16. januar ble ”Krus” spilt for siste gang på Fana Skoleteaters scene, og skal man dømme etter responsen i salen gikk skipet ned med flagget til topps.

 


Tradisjonen tro ble sesongens siste forestilling på Fana Skoleteater en litt mer løssluppen versjon av stykket, men ikke mer enn at publikum klarte å henge med.

- Jo da, det skjedde litt uforutsette ting underveis i forestillingen, men jeg tror publikum koste seg, og det er det viktigste, forteller Malene Brandtun Krohn. For tredje året på rad var lærerstudenten med på instruktørlaget på Fana Skoleteater, og erfaringen kom uten tvil til nytte i år.

- Den tidlige premieren var årets store utfordring, men det gikk over all forventning, sier Malene, som mener at alle de ulike gruppene på teateret bidro til at premieren ble en suksess.

- Det er mange som har jobbet hardt, og alle gruppesjefene har gjort en stor innsats.

Selv fikk Malene og de andre instruktørene avslutte sin jobb med en lattervekkende instruktørforestilling dagen før siste forestilling – en opptreden hun er langt mer kritisk til:

- Vi husket ingen replikker og i tillegg var det dårlig lyd på opptaket. Men det tok seg opp, og det var jo et takknemlig publikum å spille for, forteller hun om internforestillingen. At det er godt å være ferdig med en hektisk teaterperiode, er ikke til å komme unna, men Malene er ikke i tvil om at hun vil savne teatermedlemmene.

- Det er litt trist å være ferdig. Jeg kommer til å savne medinstruktører, skuespillere og alle andre som har hjulpet til.

 

Stolt teatersjef


En som sørger like mye over endt teatertid er teatersjef Hedda Rasch Leiren. Hun bekrefter inntrykket av at teatertiden i stor grad er en sosial opplevelse.

- Det er folkene jeg kommer til å huske best fra teatersesongen. Det har vært en super tid der jeg har blitt kjent med vanvittig mange gøye mennesker, utdyper sjefen, som skryter av ivrige medlemmer, medarbeidere i styret, samt erfarne instruktører og Kontinuitetsstyret.

- Jeg er stolt av å være en del av teateret, sier Hedda, og det har hun grunn til, i hvert fall med tanke på produktet som ble levert.

- Forestillingene har gått strålende, og vi fikk gode kritikker, forteller sjefen, som nok først og fremst tenker på femmeren i BAs anmeldelse.

Teatersjefen hadde faktisk ikke vært medlem av skoleteateret tidligere. Men nå ser hun frem mot en ny teatersesong, for Hedda har faktisk ett år igjen på Fana Gymnas. Men da kan det tenkes at hun har en annen rolle, bokstavelig talt.

- Neste år tenker jeg på å prøve meg som skuespiller, sier jenten som har styrt skuten på Fana Skoleteater i år.