Bystyre-politiker innrømmer spillegalskap

Okei, så vrir vi kanskje litt på virkeligheten med tidenes mest tabloide overskrift på Fana Skoleteaters nettside. Men ikke så mye som man skulle tro. For ikke bare har tredjeklassing Jacob Mæhle velfortjent fått tildelt hovedrollen i denne sesongens skoleteaterforestilling ”Casino Göyale”, som den spillegale læreren Leif. Han ble også nylig valgt inn i Bergen Bystyre, som representant for Høyre. Og du trodde at du hadde for få timer på timeplanen?

 

 

 

Gratulerer med valget! La oss snakke om politikken først. Var det en overraskelse for deg å bli valgt inn i Bystyret?
Det var en stor overraskelse, ja! Nå har jeg riktignok hatt vanvittig mye drahjelp fra familie, venner og ikke minst resten av partiet, men jeg tror aldri jeg har vært så nervøs som dagen tallene for personstemmer kom ut.

Har du allerede vært på bystyremøte?

Det har jeg dessverre ikke. Sitter enda og gleder meg til første møte, som er den 31. oktober.

Hvilke forventninger har du til det å være bystyremedlem?
Jeg tror det kommer til å bli fire vanvittig lærerike år. Jeg håper på at jeg, sammen med resten av de yngre i bystyret, skal kunne fungere som et talerør direkte inn i bergenspolitikken.

Politikk og teater - samt siste året på skolen: Har du noe tid igjen, egentlig?
Hehe, godt spørsmål. Jeg liker å tro at det man har tid til alt man virkelig vil. Dessuten får jeg av og til følelsen av at jo mer man har å gjøre, jo mer tid har man. Det betyr vel egentlig bare at jeg må disponere tiden min godt, så håper jeg at det går opp tidsmessig. Jeg har troen på at det skal gå!

Hva kan vi forvente oss av denne sesongens skoleteaterforestilling?
I år kan man godt tillate seg å ha høye forventninger! Skuespillerensemblet virker utrolig sammensveiset allerede, og kombinert med rutinerte instruktører har jeg troen på kanonprestasjoner. Det jeg har sett av sang- og danseprestasjoner gjør at jeg vil tørre å garantere et veldig underholdende stykke.

Kan du si litt om din egen rolle?
Leif har rotet det skikkelig til for seg selv etter å ha rotet seg inn i gambling og poker, noe han dessverre ikke har mye peiling på. Etter å ha tapt en god del penger i et pokerspill, kommer han i kontakt med den finske spilligaen fra Kristoffer Janssonsvei. Nå blir han nødt til å holde dem noenlunde fornøyde for å redde seg selv, samtidig som han må holde det skjult fra sin kone og skoleadministrasjonen på Fana High, som altså er arbeidsplassen hans.

Hva har det betydd for deg å være med på skoleteateret?
Teateret har nok betydd mer for meg enn jeg kunne forestille meg at det ville første gang jeg kom på audition. Det er nok en erfaring jeg kommer til å huske godt når jeg går ut av Fana til våren. Jeg tror alle som er eller har vært med i teateret vil være enig med meg når jeg sier at FST er noe av det beste med hele Fana Gymnas!

Til slutt et tabloid spørsmål: Hva er viktigere - politikk eller teater?

Haha! Det var et godt spørsmål. Det blir vel litt som å si hvem som er favoritt av mor og far. Begge deler har betydd så mye for meg at jeg tror det er umulig for meg å velge. Hvis jeg likevel måtte velge tror jeg nok at politikken veier tyngst i lengden, selv om å si det på FSTs hjemmeside er litt som å banne i kirken.

Takk for intervjuet, og lykke til både på den ene og den andre arenaen!